Google streeft naar eenvoud voor een beter begrip
Er is iets veranderd in de webwereld! Bepaalde elementen ontbreken op het appel… Geen paniek! Wij hebben het voor u onderzocht en we gaan u alles uitleggen. Denk aan de Internetadressen zoals iedereen ze tot voor kort heeft gekend, en verwijder de eerste elementen waaruit de adressen bestaan. Dan krijgt u meteen een update van Google te zien!
De verdwijning van het begin van elk webadres
Iedereen kent de drievoudige W die ons sinds de oertijden van het web aangeeft dat we te maken hebben met het adres van een internetsite. Hetzelfde geldt voor HTTP://, die formule die zo lastig om te schrijven is en die absoluut overbodig is. En dat zijn nu precies de gegevens waarop Google onlangs zijn vizier heeft gericht. Werp maar een blik op de bovenstaande adresbalk van uw browser en wat ziet u? Niets? Precies! Google heeft het eerste deel van elk internetadres verwijderd om voor de doorsnee gebruikers het lezen ervan te vereenvoudigen.
Een stap achteruit zetten om een betere sprong voorwaarts te maken
Het sub-domein www en het voorvoegsel http waren eerder al eens verwijderd in een vorige update (de 69ste om precies te zijn), maar ze waren al heel gauw weer verschenen na tal van klachten over hun plotse verdwijning. Dit heeft Google niet afgeschrikt om een nieuwe poging te wagen, deze keer zonder mogelijke weg terug. Maak u niet ongerust, als u eraan gehecht was, dan is het nog altijd mogelijk om ze te zien door 2 maal te klikken op de adresbalk als u uw computer gebruikt, en door eenmaal te klikken als u een mobiel toestel gebruikt. Die goede oude gewoonten zijn moeilijk af te leren, nietwaar?
Bezorgd over de veiligheid?
Het is waar dat u met https dankzij de aan het voorvoegsel toegevoegde “s” snel kon nagaan of een website beveiligd was. Dit bood u de mogelijkheid om gerust te surfen, terwijl u maar even naar de URL moest kijken om zeker te zijn dat er geen risico was om de internetsite in kwestie te bezoeken. Nu zou u dus eerst moeten klikken, iets wat niet iedereen weet, om gerust te zijn. Maar dan had u niet op Google gerekend, dat voor deze ongerustheid een oplossing heeft gevonden met de vermelding “niet veilig” in de zoekbalk wanneer een websurfer naar een site gaat waarvan het voorvoegsel vroeger http was. Goed gedaan, Google!
Had u graag hulp gehad om uw referencing te verbeteren? Aarzel dan niet onze experts te contacteren.