06september2023
Printen

Hoe de Google ranking in 2023 te ontcijferen?

Bent u eigenaar van een klein of middelgroot bedrijf en op zoek naar meer zichtbaarheid? Misschien is het tijd om na te denken over het controleren van de positie van uw website in de zoekmachines. Wist u dat een slecht geoptimaliseerde website of een website die niet voldoet aan de criteria van Google kan worden bestraft? Als u uw Google ranking in 2023 wilt verbeteren, kunt u het beste de basisprincipes opnieuw bekijken.

Wat is Google ranking?

Zoals de naam al aangeeft, verwijst dit naar de rangorde van uw website in de zoekresultaten van zoekmachines (SERP's). In praktische termen: het is het algoritme dat Google gebruikt om de verschillende webpagina's van een website te rangschikken op basis van hun relevantie en kwaliteit als reactie op zoekopdrachten van internetgebruikers. Staat u goed in de SERP's, dan is uw online zichtbaarheid groot. Dit is een belangrijke indicator voor uw toekomstige klanten, omdat zij meestal geneigd zijn om op de eerste resultaten te klikken in plaats van op de resultaten onderaan de pagina.

Google ranking wordt bepaald door criteria die zoekmachines gebruiken om relevantie en kwaliteit te beoordelen. Deze criteria evolueren vaak met updates van zoekalgoritmen, de opkomst van nieuwe trends, maar ook veranderingen in gebruikersgedrag. Google kan zijn mening geven nadat zijn bots de content van webpagina's in zijn database hebben gecrawld en geïndexeerd.

Wat zijn de voordelen van een goede ranking in Google?

Goed scoren in de SERP's heeft vele voordelen voor elk bedrijf. Hier volgt een niet-exhaustieve lijst:

 • Illustratie van een man die Google-resultaten bekijkt op een computerVerbeterde zichtbaarheid: hoe relevanter en van betere kwaliteit uw pagina's zijn, des te groter de kans dat ze worden gezien door internetgebruikers, wat de geloofwaardigheid van uw bedrijf vergroot.
 • Meer trafiek: door gerangschikt te worden bij de eerste zoekresultaten, genereert u meer klikken. Internetgebruikers hebben namelijk de neiging om websites in de top van de SERP's te verkiezen. 
 • Verminderde advertentiekosten: als uw website al goed gepositioneerd is en u bezoekers kunt aantrekken via organisch verkeer, bespaart u op advertentiekosten!
 • Versterkte geloofwaardigheid: een goede positionering wekt vertrouwen bij internetgebruikers. Zij zullen ervoor kiezen om te klikken omdat uw positie een garantie is voor kwaliteit, omdat deze voldoet aan de door Google vastgestelde relevantiecriteria.
 • Langdurige voordelen: het verbeteren van uw positie is een inspannende taak die geduld vereist. Maar eenmaal goed uitgevoerd, heeft het positieve effecten op de lange termijn. Het zal u helpen om een leidende positie op de markt te behouden.
 • Concurrentievoordeel: uw concurrenten voorbijstreven in de SERPs geeft u een aanzienlijk voordeel.

Het hebben van een goede positie is essentieel voor alle bedrijven en merken die zich willen onderscheiden van hun concurrenten en hun online zichtbaarheid willen verbeteren. Laten we nu de rangschikkingscriteria doornemen.

Wat zijn de criteria die moeten worden nageleefd om in 2023 een betere Google ranking te krijgen?

De positie in Google wordt beïnvloed door talrijke criteria die door Google zijn gekozen. Het is tijd om er met een fijne kam doorheen te gaan en te begrijpen hoe belangrijk ze zijn om webgebruikers een succesvolle surfervaring te bezorgen.

 • Een kwalitatieve content: het is essentieel dat uw content goed geschreven is, zonder spelfouten, duidelijk en eenvoudig te begrijpen. Bovenal moet het antwoord geven op de vragen van internetgebruikers. De kwaliteit van de content is essentieel en moet informatief, interessant en nuttig zijn. Vermijd het overmatig gebruik van zoekwoorden en dubbele content, want dit kan schadelijk zijn voor uw positie in de zoekresultaten van Google!
 • Een relevante content: kwaliteit en relevantie zijn met elkaar verbonden. U moet erin slagen oplossingen of antwoorden te bieden op de zoekopdracht van de internetgebruikers. Kies voor zorgvuldige optimalisatie met relevante zoekwoorden, goed gekozen titeltags, nauwkeurige beschrijvingen en onderschriften bij afbeeldingen om zoekmachines te helpen begrijpen waarom uw pagina interessant is en zo uw positie te verbeteren!
 • Een snelle website: de laadsnelheid van uw website is een belangrijk element. Als uw pagina's langzaam laden, kan Google andere alternatieven in de zoekresultaten bevoordelen. Om potentiële bezoekers niet te verliezen, optimaliseert u uw website door de grootte van video's en afbeeldingen te verkleinen.
 • Een goede gebruikservaring: een goed ontworpen, snelle en geoptimaliseerde website speelt een belangrijke rol in de ervaring van gebruikers. Zorg ervoor dat uw website gemakkelijk toegankelijk is, waar informatie gemakkelijk vindbaar en goed gestructureerd is, om het bouncepercentage en het verlaten van de pagina te minimaliseren.
 • “Mobile-friendly”: de aanpasbaarheid aan mobiele apparaten is cruciaal geworden met het groeiende aantal gebruikers dat op hun telefoon surft. Uw website moet een kwaliteitsvolle weergave bieden op smartphones en een intuïtieve navigatie om een prettige ervaring op mobiel te garanderen.
 • Een hoge domeinautoriteit: Dit abstracte concept is een belangrijke indicator voor Google. Het stelt hen in staat om de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van uw website te beoordelen. Domeinautoriteit wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de inhoud, de kwaliteit van inkomende links en de laadsnelheid van de site. Hoe hoger uw domeinautoriteit, hoe gunstiger uw rangschikking zal zijn.
 • Kwalitatieve links: inkomende links, ook wel backlinks genoemd, zijn links die vanaf andere websites naar uw website verwijzen en spelen een belangrijke rol bij de ranking van uw website. Natuurlijk moeten deze kwalitatief zijn en ook van betrouwbare en relevante sites komen. Hetzelfde geldt voor uitgaande links, die gebruikers naar relevante websites moeten leiden en waarde moeten toevoegen aan uw content.

Nu u alle criteria kent waarop Google zijn oordeel baseert, voldoet u voldoende aan deze criteria om goed gerangschikt te worden?

 Hoe kunt u gratis uw Google ranking controleren?

Op internet kunt u gemakkelijk verschillende gratis tools vinden om uw positie in de SERP's te controleren. Hier zijn er een paar:

 • Ahrefs: met de beperkte gratis versie kunt u de ranking van uw website volgen op basis van een specifiek zoekwoord. Het zal u ook waardevolle informatie geven over uw backlinks en advies geven op welke zoekwoorden u zich moet richten.
 • Google Analytics: als u deze tool van Google al gebruikt om uw online statistieken te volgen, weet dan dat het ook kan worden gebruikt om de ranking van organische zoekwoorden die verkeer naar uw website genereren te volgen.
 • Google Search Console: als u de prestaties van uw website wilt controleren, is dit de tool die u moet gebruiken. Het kan u informatie verstrekken over het aantal kliks, het doorklikpercentage, impressies, zoekopdrachten en de gemiddelde positie in de SERP's.
 • SEMrush: met de gratis en beperkte versie kunt u de positie van uw trefwoorden, die van de concurrentie, maar ook het zoekvolume controleren.
 • SERPChecker van Mangools: deze tool stelt u in staat om de positie in de SERP's van een specifiek zoekwoord te controleren. U krijgt onder meer informatie over de rangschikking van uw website en de resultaten van concurrerende websites.

Nadat u uw positionering heeft gecontroleerd en onbevredigende resultaten heeft geconstateerd, maakt u zich geen zorgen. Het is nooit te laat om actie te ondernemen en uw rangschikking in de zoekresultaten te verbeteren.

Hoe uw Google ranking verbeteren in 2023?

Om een hogere ranking in de SERP's te bereiken, zullen wij u begeleiden bij de te volgen strategieën.

1. Evalueer de kwaliteit van uw inhoud

Zoals wij u hebben uitgelegd, beïnvloeden de relevantie en de kwaliteit van de informatie op uw website in het bijzonder de positionering ervan. Daarom is het onmisbaar om uw artikelen te "controleren". Zijn ze informatief? Zijn ze steeds relevant? Zijn ze geoptimaliseerd voor zoekmachineoptimalisatie (SEO)? Voldoen ze aan de behoeften van webgebruikers? Doe aan zelfevaluatie of vraag gebruikers om feedback. Dit is een manier om hun indrukken te leren kennen, en te bepalen of een artikel voldoende aan hun verwachtingen voldoet.

2. Kies relevante zoekwoorden

Illustratie van een man voor een zoekbalk van een computer. Hij beklimt een trap die het woord Om beter te worden vermeld in de SERP's is het belangrijk dat de trefwoorden in elk van uw artikelen zo relevant mogelijk zijn. U moet een solide strategie opzetten om uw positionering te verbeteren. Gebruik tools zoals Google Keyword Planner die u helpen de juiste trefwoorden te vinden. U kunt ook in de schoenen van de gebruikers staan: welke termen zou u gebruiken als u een zoekopdracht zou uitvoeren? Vervolgens moet u uw titels, titeltags, afbeeldingsteksten optimaliseren en uw trefwoorden strategisch in uw content verdelen. Wees voorzichtig, overdrijf niet, anders wordt u door Google bestraft!

3. Verbeter de snelheid van uw website

Google zal geneigd zijn websites die moeilijk laden te negeren ten gunste van snellere. Zorg ervoor dat uw website in een mum van tijd wordt weergegeven. Gebruik verschillende technieken zoals het verkleinen van de afbeeldingen en video's, het optimaliseren van JavaScript-bestanden, het kiezen van een kwaliteitshosting, enz.

4. Bekijk de architectuur van uw website opnieuw

Door gebruikers een goed georganiseerde en gemakkelijk navigeerbare website te bieden, verbetert u hun gebruikerservaring. Logica moet de architectuur van uw website bepalen. Houd u aan de drie-klikregel: gebruikers mogen vanaf de hoofdpagina van een website niet meer dan drie keer klikken om informatie te vinden. Als dit niet het geval is, moet u de organisatie van uw site herzien en de interne links beter regelen. Zo verbetert u niet alleen de navigatie, maar versterkt u ook de autoriteit van uw site.

5. Zorg voor kwaliteitsvolle links

Door kwaliteitsvolle content te creëren, is het niet ongewoon om opgepikt te worden door andere websites die uw content onder de aandacht brengen. Links zijn uiterst belangrijk voor Google, want als u "aanbevolen" wordt door een andere site, bewijst dit uw interesse en expertise in het onderwerp. Concreet betekent dit dat de zoekmachine uw site hoger inschat en dus uw ranking verbetert.

6. Maak gebruik van sociale media

U weet het misschien niet, maar een sterke aanwezigheid op sociale media kan uw Google ranking helpen verbeteren. Dit komt omdat u door het delen van kwalitatieve en boeiende content gebruikers stimuleert tot interactie. Als gevolg daarvan krijgt uw ranking in de SERP's een boost. Uw tekstuele content omzetten in infografieken kan een goede manier zijn om uw content op een originele en visuele manier te dupliceren!

7. Controleer de prestaties van uw website

Door de statistieken van Google Analytics te bekijken, kunt u de prestaties van uw website dagelijks vanuit alle hoeken volgen. Door rekening te houden met trends en de gegevens te begrijpen, kunt u uw strategieën wijzigen of verbeteren. Deze stap moet een gewoonte worden. Bovendien is het cruciaal om de impact van uw inspanningen en veranderingen te meten.

8. Vermijd frauduleuze zoekmachineoptimalisatie

Het is verleidelijk om links te kopen om uw ranking oppervlakkig te verhogen. U stelt uzelf echter bloot aan straffen van Google en maatregelen die uw ranking sterk kunnen beïnvloeden. Wees geduldig en ontwikkel een echte strategie die op lange termijn vruchten zal afwerpen.

9. Maak overtuigende landingspagina’s

Landingpagina's hebben als doel bezoekers in klanten te converteren. Dit zijn specifieke pagina's waarop u een bezoeker probeert te overtuigen om uw call-to-action-knop te gebruiken: "inschrijven", "bestellen", "aanmelden voor nieuwsbrief", enz. Door voor elke "call-to-action" specifieke landingspagina's te maken, vermeerdert u uw kansen op conversie en verhoogt u uw positionering en trafiek. Respecteer enkele regels, zoals het gebruik van relevante zoekwoorden, een duidelijke boodschap en een zichtbare en precieze call-to-action.

10. Overweeg lokale zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Afhankelijk van het type bedrijf dat u hebt, kan het zinvol zijn om lokale SEO te ontwikkelen. Als u een klein bedrijf bent dat meubels maakt, zult u waarschijnlijk moeite hebben om te concurreren met giganten zoals Ikea. Waar u echter duidelijk een verschil kunt maken, is door u te richten op nabijheid. Door uw Google my Business-profiel (adres, agenda, telefoonnummer, website, enz.) te optimaliseren, versterkt u uw domeinautoriteit en draagt u bij aan een verbeterde online positionering.

Welke bedrijven hebben in 2023 een goede positie op Google?

Veel bedrijven hebben de beste praktijken van online positionering onder de knie. Onder hen zijn:

 • Amazon: de wereldleider in online verkoop biedt een goed ontworpen website, die goed geïndexeerd is door Google en vaak wordt aanbevolen tijdens zoekopdrachten van gebruikers. Bovendien produceert het met zijn streaming videodienst originele en hoogwaardige inhoud, wat het een duidelijk voordeel geeft ten opzichte van de concurrentie.
 • Apple: de techgigant biedt een goed gestructureerde website en zorgt voor een aangename navigatie voor gebruikers. De content is goed geïndexeerd en wordt gerangschikt op relevante trefwoorden. Bovendien draagt zijn sterke aanwezigheid op sociale media bij aan zijn hoge online autoriteit en verklaart dit zijn positie in Google.
 • Airbnb: het bedrijf voor de verhuur van vakantieaccommodaties beschikt over een gebruiksvriendelijke website die goed reageert op relevante zoekwoorden. Hun uitgebreide aanwezigheid op sociale media zorgt ervoor dat ze online goed scoren.

Al deze bedrijven begrijpen goed hoe Google ranking in 2023 werkt. Daarom zijn ze in staat hun plaats bovenaan de SERP's te behouden. Relevantie, kwaliteit, optimalisatie en aanwezigheid van sociale media zijn de belangrijkste ingrediënten van deze explosieve cocktail. Wilt u uw ranking op Google versterken? Wacht niet langer en neem uw lot in eigen handen! Neem contact op met Click+ en zijn team van professionals om uw dromen waar te maken.Deze artikelen kunnen u ook interesseren!

Zoektrends in 2023 worden beïnvloed|| door economische en geopolitieke crisissen
19/09/2023

Zoektrends in 2023 worden beïnvloed door economische en geopolitieke crisissen

Lees meer
Hoe kunt u in 2023 profiteren|| van natuurlijke referentiëring?
11/09/2023

Hoe kunt u in 2023 profiteren van natuurlijke referentiëring?

Lees meer
Hoe kan u uw SEO ||verbeteren?
06/07/2023

Hoe kan u uw SEO verbeteren?

Lees meer
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken