Adwords en Privacybeleid

Google blokkeerde een adwords account die wordt beheerd door Click+. De zoekmachine deed dit omdat op de site van onze klant nergens informatie te vinden is omtrent de discretie van het verzamelene van gegevens.

De website van de klant bevat ondermeer een offerteformulier en een klassiek contactformulier. Het gaat om het ontbreken van de juridische informatie op laatstgenoemde.

Beide formulieren dragen de naam van de klant, die toebehoort aan een verhuisbedrijf. Het gaat hier niet om bedrog. Er wordt eveneens niet beoogd of getracht gegevens van de gebruiker te verkrijgen.

Wij begrijpen het principe van de juridische kennisgeving en de betekenis hiervan.

Daartegenover staat dat, indien Google dit in de praktijk omzet, het merendeel van de openbare websites eenzelfde lot te wachten staat, namelijk het belemmeren van campagnes door gebrek aan een duidelijke of legale communicatie. Dit zou zowel noodlottige gevolgen hebben voor Google Adwords als voor talloze KMO’s.

Grote bedrijven vermelden in de meeste gevallen een correcte wetgeving op de website, danzij de bijstand van een juridische equipe. Door afwezigheid van correct consult zijn kleine firma’s en buitenstaanders vaak helemaal niet op de hoogte van deze wetgeving.

Wij behandelen de adword-campagnes voor een grote hoeveelheid kleine bedrijven en stellen vast dat duidelijk omschreven voorwaarden omtrent privacy policy op de site bij de majoriteit ontbreekt. Klik hier om meer informatie over de regelgeving van vertrouwelijkheid te krijgen.Deze artikelen kunnen u ook interesseren!

Google || Een bedrijf dat een ware revolutie in ons dagelijks leven heeft ontketend
23/09/2019

Google Een bedrijf dat een ware revolutie in ons dagelijks leven heeft ontketend

Lees meer
Kalender 2019: Download de Click+ kalender
30/05/2019

Kalender 2019: Download de Click+ kalender

Lees meer
Eindejaarsfeesten: laat zien dat u om uw klanten geeft!
16/12/2018

Eindejaarsfeesten: laat zien dat u om uw klanten geeft!

Lees meer