Online Marketing

Tegenwoordig is een website onmisbaar voor elk ambitieus bedrijf. Even belangrijk is, echter, dat die website een goede positie heeft en zichtbaar is op het internet. Een website waarnaar op de goede manier verwezen wordt, kan uw zichtbaarheid verbeteren, uw naambekendheid vergroten, nieuwe klanten aantrekken en uw verkoop doen stijgen.


Om de zichtbaarheid van uw website te verbeteren, zijn er twee belangrijke methodes:

 

SEO

Search Engine Optimization (SEO) of zoekmachineoptimalisatie is een verzameling van technieken en knowhow die ervoor zorgen dat een webpagina een betere positie krijgt in de natuurlijke resultaten van Google en andere zoekmachines. De natuurlijke resultaten verschijnen gewoonlijk in het centrale en belangrijkste gedeelte van de resultaten.

SEA

In tegenstelling tot SEO werkt Search Engine Advertisement (SEA) of zoekmachine marketing als een online campagne vergelijkbaar met traditionele publiciteitscampagnes. Hiermee kan u dus adverteren in zoekmachines als Google. Er wordt geboden op bepaalde zoektermen die relevant zijn voor uw bedrijf. Die publiceert dan een advertentie zodra iemand het gewenste zoekwoord opzoekt. De advertentie is aanklikbaar en verwijst naar uw website.  De meeste SEA-campagnes worden uitgevoerd op Google via hun dienst Adwords. De advertenties verschijnen meestal aan de rechterkant van de natuurlijke resultaten. Af en toe verschijnen drie advertenties erboven.

Waarom zou ik een e-marketingcampagne moeten gebruiken?

Een website, hoe mooi of functioneel die ook is, is pas nuttig als hij kan gevonden worden door potentiële klanten. Het is dus nodig dat uw website naar de eerste resultatenpagina's van de zoekmachines gekatapulteerd wordt met sleutelwoorden die relevant zijn voor uw activiteiten.
 
Dankzij een efficiënte online marketingcampagne zullen de internetgebruikers uw website gemakkelijker vinden, zelfs zonder dat ze het adres kennen.  Als uw website zichtbaarder is dan die van uw concurrenten, dan zal u meer kliks krijgen en dus ook meer bezoekers.