Google AdWords is de betalende publiciteitsdienst van Google die toelaat om een link naar uw website op de eerste pagina van haar zoekresultaten weer te geven. Van het bepalen van een doelpubliek om uw advertentie aan te tonen tot het vastleggen van een budget en het weergeven van statistieken,… het Google Adwords platform is essentieel voor het beheren en verbeteren van uw advertenties op Google.
Het platform dat uw campagnes beheert wordt tegenwoordig vaak bekritiseerd voor zijn zeer intuïtief gebruik en de verouderde vormgeving. Google lanceert daarom een nieuw platform om aan deze gebreken te werken en zorgt voor een aangenamere gebruikservaring.
Een design aangepast aan de nieuwe media
Google spoort elke website aan om een ‘responsive’-design te gebruiken, dat wil zeggen dat de website zichzelf moet kunnen aanpassen aan alle toestellen (waaronder mobiele telefoons en tablets). Maar deze update werd nog niet doorgevoerd op het campagneplatform zelf. Zo zal het binnenkort mogelijk worden om een campagne van A tot Z te beheren vanaf een telefoon bijvoorbeeld. Dat kan nuttig zijn voor mensen die in een omgeving werken waar men niet meteen toegang heeft tot een computer.
Het algemene idee hierachter is het aanbieden van een minder strenge gebruikservaring. Google legt hier dan ook de nadruk op het gemakkelijk gebruik van dit hulpmiddel door een verbeterde gebruiksgemak aan te bieden.

Een gecentraliseerd en eenvoudiger gebruik
Het nieuwe platform zal een vereenvoudigde navigatie aanbieden, waardoor het nog comfortabeler wordt om het te gebruiken. Tot nu leek het platform voornamelijk op een doolhof en ontmoedigde het bijna elke gebruiker. Google belooft met de veranderingen een betere centralisatie van de aanvragen (opzoeken en kopen van zoekwoorden, beheren van targetinstellingen, berekeningen van de statistieken op één scherm,..). Het doel is om nieuwe gebruikers aan te trekken die minder gewoon zijn aan zo’n interface, maar wel geïnteresseerd zijn in advertenties op het internet. Deze “centralisatie” van aanvragen biedt een nieuwe mogelijkheid om campagnes snel op te stellen via Google.

Relevantere statistieken
De statistieken waarover we het hebben zijn de gegevens die Google verzamelt voor een lopende campagne.
Ze worden vaak gebruikt onder de naam KPI (Key Performance Indicator) en tonen de effectiviteit van een campagne aan. Zo geeft de CTR (Click-Through-rate) het aantal mensen weer die op uw advertentie heeft geklikt. De vele diagrammen tonen ook de rentabiliteit van uw campagne aan en geven het conversiepercentage (de personen die een actie uitvoerden op uw website nadat ze op een advertentie geklikt hebben) van uw website weer.
Google belooft om op het nieuwe platform meer gegevens weer te geven (om de campagnes te optimaliseren) en de ontwikkeling van de meest succesvolle (of mislukte) campagnes extra in de verf te zetten.
Nieuwe functies
De verbeteringen van het Google Adwords platform gaan verder dan enkel het esthetische. Er worden nieuwe functies aangeboden, waaronder een automatische instelling voor veilingen die toelaat om uw budget aan te passen om conversies te maximaliseren (het aantal surfers die een actie uitvoeren op uw website).
Een andere, nieuwe functie geeft de mogelijkheid om een lijst met personen toe te voegen die uw winkel bezocht hebben na het zien van uw campagne. Dat geeft u de mogelijkheid om een uitgebreid overzicht te verkrijgen van uw succespercentage.
Om de nieuwe versie van AdWords uit te proberen, kan u surfen naar de homepagina van Google AdWords. Daar klikt u op “Test het nieuwe AdWords (BETA)”. Ziet u het niet? Binnenkort zal het mogelijk zijn!
Bent u klant bij Click+?
Dan moet u weten dat de klantenzone voor u niet zal veranderen. Ook uw campagne zal niet aangepast worden door deze veranderingen. U zal dus geen verschil zien in de advertenties die weergegeven worden in de zoekresultaten van de zoekrobot.
Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen !
In het kort:
- Een platform dat zich aanpast aan elk toestel
- Minder lange campagnes op punt zetten
- Volledigere statistieken